Didik Murid Bahaya Rasuah, Salah Guna Kuasa


Sultan Nazrin Shah berkenan menyampaikan Anugerah Tokoh Guru Negeri Perak kepada Rahimah Mohd Sura (mantan Pengetua Cemerlang, Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping) sempena Sambutan Hari Guru peringkat Negeri Perak di Istana Iskandariah, Kuala Kangsar. Turut hadir Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir dan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia Tan Sri Dr. Khair Mohamed Yusof. Sultan Nazrin Shah berkenan menyampaikan Anugerah Tokoh Guru Negeri Perak kepada Rahimah Mohd Sura (mantan Pengetua Cemerlang, Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping) sempena Sambutan Hari Guru peringkat Negeri Perak di Istana Iskandariah, Kuala Kangsar. Turut hadir Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir dan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia Tan Sri Dr. Khair Mohamed Yusof.

Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah beberapa kali bertitah tentang bahaya rasuah dan salah guna kuasa. Dalam Majlis Santapan Tengah Hari meraikan warga pendidik sempena Sambutan Hari Guru Peringkat Negeri Perak di Istana Iskandariah pada 20 Mei lalu, baginda bertitah, rekod pencapaian kemajuan negara selama enam dekad boleh diruntuhkan dalam satu dekad melalui pelbagai salah laku yang mengakibatkan ketirisan sumber.

Baginda bertitah, oleh itu membina insan berintegriti, jujur, amanah dan telus adalah satu kemestian dan kewajipan bukan sahaja untuk mengelakkan musang berbulu ayam, malah untuk memastikan tidak akan ada ayam yang bersifat musang.

 

Log masuk atau Langgan untuk teruskan pembacaan

Seksyen in hanya boleh dilawat diakses oleh ahli yang mempunyai plan pelan langganan yang aktif sahaja.

Langgani
Pendidik dan
jimat RM50!

Langganan anda termasuk :

  • Keahlian Kelab Pendidik
  • Potongan Harga
  • Isu Istimewa
  • Notifikasi berita terkini

Log Masuk Langgan


Tinggalkan Komen

Komen yang menggunakan kata-kata kesat tidak dibenarkan